Staalhandel van Zijl B.V werd in 1968 opgericht door Dhr. T. van Zijl.
Vanuit zijn huiskamer en later in een kleine loods, bouwt hij de staalhandel op.

In 1985 laat hij een kantoor met magazijn bouwen aan de Brauwweg 1 in Schiedam.
Vanuit deze locatie breidt hij zijn werkzaamheden verder uit en ontwikkelt een aantal sterke punten, waarmee hij zich vestigt in de staalwereld.

In Januari 2000 verkoopt hij de staalhandel aan A. van den Dool en S. Kruijt, welke op dat moment al 4 jaar werkzaam zijn bij de Staalhandel van Zijl B.V.

Door de reeds opgedane ervaring, goed inzicht in de marktwerking en de uitbreiding van de voorraad, groeit het aantal klanten en wordt het pand aan de Brauwweg al snel te klein.

In januari 2009 is de verhuizing naar een groter pand een feit. Met het nieuwe pand aan de Sevillaweg 80 in Rotterdam is het magazijn gericht op de toekomst.

De voorraden zijn in de breedte en in de diepte gegroeid, waardoor wij nog beter kunnen ingaan op de grote vraag aan diverse materialen, zowel in staal, als in non-ferro.

Staalhandel van Zijl B.V is een klantgericht bedrijf, die service en snelheid hoog in het vaandel hebben staan. Wij proberen altijd met de klant mee te denken en voor passende oplossingen te zorgen.

Door ons grote assortiment en snelle werkwijze, hebben wij klanten in elke bedrijfstak.